14 'tartars' de carn (i 2 de tomàquet)








Per carnívors, el ‘tartar’ de carn: tallar a ganivet i amanit, salvatge. No m’agrada massa-massa picat, però sí picant. En comú, a la majoria: Perrins, mostassa, oli d'oliva, un licor, tàperes, tabasco, yema d’ou, sal, pebre...

1. El ‘tartar’ de poltre a La Cava, Tàrrega, amb gelat de mostassa. El gelat de mostassa és recurrent i qui ho va posar en marxa va ser el Joan Roca al 1999.

2. Embat, Barcelona. Amb soja.

3. Grat, Sabadell. Amb verdures escalivades per sobre i anxova.

4. Bardeni, Barcelona. Un dels grans-grans. ‘Picaña’ i filet d’angus.

5. Sa Lola, Blanes. Un cucurutxo de patata farcit de 'tartar'.

6. Dos Cuiners, Mataró. Es presenta en forma de rectangle.

7. Suculent, Barcelona. Amb moll d’os. Molt copiat.

8. Solomillo, Barcelona. Filet de vaca frisona entre 15 i 20 dies de repòs. L’anxova la duu a dins.

9. Casa Paloma, Barcelona. Quan el fan, et deixen tastar una culleradeta per si t’agrada el punt.

10. Pur, Barcelona. Amb patates suflé.

11. Gaig Barcelona. Gaig s’instalarà a la Torre del Remei, a la Cerdanya, però deixa com a retén Gaig Barcelona, ex Gaig a Casa. És de bou.

12. Casa Xica, Barcelona. Amb ‘kimchi’ i muntat a capes amb pa ‘carasatu’.

13, Hisop, Barcelona. D’ànec del Delta.

14. Al Kostat, Barcelona. Amb anguila fumada a dins: ha creat escola.

15 i 16. I per si aneu farts de carn, dos ‘tartars’ amb els últims tomàquets: El 23, a Sabadell, i Capet, a Barcelona.



ESTIC TIP
De que mai hi hagin suficients torradetes. Arriba la peça i dos minses torrades. Sempre n’ha de demanar més. I, si us plau, torrades industrials, NO!




Comentarios

Entradas populares de este blog

Meterse un pájaro en la boca (1)