Restaurant Rauxa // Sabadell / Setembre del 2025
Notícia dels germans Jorba, Aleix i Sergi, propietaris de la bodega contemporània Rauxa, a Sabadell: s’han quedat un clàssic de la ciutat, el 9 de la Borriana, restaurant també al centre de la població. Es dirà Remena, amb r com Rauxa, diu l’Aleix, i estarà operatiu a principis del 2026. Serà més restaurant que taverna i amb més ambició culinària. Aleix és bon cuiner i ben format, amb anys al costat del Carles Tejedor,
Això m’ho va explicar l’Aleix fa uns dies, a l’última visita a Rauxa, que segueix en forma, amb la brasa com eina principal.
Carta interessant de vins, encara que, al ser bodega haurien d’anar més a fons. Vaig triar el Terroir Històric 2022, del Priorat.
Per menjar, les croquetes de pollastres rostit, càrnies, amb carn i menys beixamel.
Ous estrellats, patates, cansalada a baixa temperatura a la brasa, i remenar tot i bum.
Aletes de pollastre rostides amb cacauet, salsa brava de ‘hoisin’ (la salsa xinesa) i ‘katsuobushi’ (el bonítol sec).
Aletes de pollastre rostides amb cacauet, salsa brava de ‘hoisin’ (la salsa xinesa) i ‘katsuobushi’ (el bonítol sec).
El bikini XL de pollastre, cheddar i ‘cecina’ i un fricandó de bacallà amb moixernons i naps, on la salsa, era una mica aigualida.
Bunyols farcits de crema de festucs i amb salsa de xocolata blanca.
El plat de la jornada a ser el ‘vitello tonnato’, una adaptació del clàssic italià, de presa ibèrica en lloc de vedella, escuma de tonyina, tàperes i pa cruixent. Així, seria un ‘maiale tonnato’.
Molta gent, molt ambient i molt soroll.
El plat de la jornada a ser el ‘vitello tonnato’, una adaptació del clàssic italià, de presa ibèrica en lloc de vedella, escuma de tonyina, tàperes i pa cruixent. Així, seria un ‘maiale tonnato’.
Molta gent, molt ambient i molt soroll.












Comentarios
Publicar un comentario